Hitro.bg - Всички офети за групово намаление
Hitro.bg - Всички актуални оферти
Hitro.bg - Всички оферти
Hitro.bg - Търсене във всички оферти Всички оферти за групово намаление Промоции, оферти Сайтът за зехтин и маслини
Групово пазаруване, изгодни оферти Клуб 50+ начало - Клуб 50+
Здравето от А до Я - Бъбреци

Протеин в жълтия грах намалява кръвното

health.bg 2009-03-23
Бъбреци : Протеин в жълтия грах намалява кръвното - грах, кръвно налягане, бъбречни заболявания
Канадски учени са установили, че протеин в жълтия грах помага за понижаване на кръвното налягане, контролира и предпазва от хронично бъбречно заболяване...

Канадски учени са установили, че протеин в жълтия грах помага за намаляването на кръвното налягане и предпазва от хронично бъбречно заболяване, съобщи HealthDay News.

Опитите с лабораторни плъхове показват понижаване на кръвното с 20% при животните, третирани с граховия протеин. Наблюдавано е подобрение и на бъбречните функции с 30%.

Учените поясняват, че откритието не се обвързва с консумацията на натурален жълт грах, защото процесът по извличане на зеленчуковия протеин води до активирането на оздравителните му свойства. Той трябва да бъде смесен с конкретни ензими в хранителните добавки, в течност или под формата на хапче.

Предстоят още изследвания, които да доведат до провеждане на опити с хора.




бутони за социални мрежи

"Още за здравето" - WEB TV

Научете децата да мият правилно зъбите си

Скъпи приятели,

Известно е, че първите 7 г. са най-важни в развитието. Точно в 14:29:32 на 14.04. 2007 г. стартирa Health.bg. Ние бяхме сред първите, които осъзнаха силата на специализираната здравна информация в интернет.

Светът се развива и през 2014 г. вече Ви предлагаме ново предизвикателство – единствената социална мрежа за лекари, стоматолози, фармацевти и пациенти.

Бъдете с нас и на адрес: www.credoweb.bg