Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Бобена Салата»Сегетинска салата

Сегетинска салата

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Сегетинска салата1 / 2
29/09/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Една по-различна бобена салата, която впечатлява с балансиран и богат вкус"

Необходими Продукти

  • боб - 500 г зрял
  • лук - 1 глава
  • яйца - 3 твърдо сварени
  • сметана - 300 г
  • захар
  • оцет
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме накиснатия един ден предварително в студена вода фасул във водата, в която е киснал.

Прецеждаме и разбъркваме със смес от оцет, захар и сол. Украсяваме с нарязания на тънки парченца лук.

Разбиваме пресованите жълтъци със сметана, заливаме фасула, поръсваме с червен пипер и ситно нарязани белтъци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: