Начало За нас Реклама Контакти

Пълнени тиквички със зелен фасул

Снимка за Пълнени тиквички със зелен фасул
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - бира

Предлагаме ви леко и апетитно постно ястие, в което са съчетани подбрани сезонни зеленчуци – тиквички, бамя, домати и зелен фасул. Всичко това е фино овкусено с пресен джоджен и малко чесън.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 2 с. л. зехтин extra virgin
  • 1 връзка пресен лук
  • 1 скилидка чесън, нарязана на ситно
  • 500 г зелен фасул, нарязан на ситно
  • 100 г бамя
  • 2 домата, обелени и нарязани на ситно
  • 100 г зелени маслини, нарязани на ситно
  • 2 с. л. нарязан на ситно джоджен
  • 1 с. л. див чесън
  • 4 тиквички
  •  сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    В загретия зехтин се запържват за кратко лукът и чесънът, след което се прибавят фасулът и нарязаната бамя. Разбъркват се 3-4 мин. на силен огън и се заливат с 2 ч. ч. гореща вода.

  2. 2.

    Добавят се доматите и маслините и се оставя да ври, докато омекне фасулът. Към средата на варенето се маха капакът, за да поизври течността. Накрая се прибавя джодженът, дивият чесън, солта и пиперът.

  3. 3.

    Тиквичките се срязват на две по дължина, леко се издълбават, а вътрешността може да се прибави ситно нарязана към врящия фасул или от нея да се направи крем супа. Пускат се за 2 мин. във вряща подсолена вода, отцеждат се и се пълнят с фасула. Слагат се в тавичка и се запичат за 20 мин. По желание могат да се поръсят с моцарела или кашкавал.


Авг. 2008
Още подобни рецепти
Коментари